Селскостопански производители и животновъди излизат на протест пред Министерството на земеделието днес преди обед. Основното им искане е незабавната

...
Селскостопански производители и животновъди излизат на протест пред Министерството на земеделието днес преди обед. Основното им искане е незабавната
Коментари Харесай

Венцислав Върбанов: Министър Вътев не успя да защити интереса на земеделските производители

Селскостопански производители и животновъди излизат на протест пред Министерството на земеделието днес преди обед. Основното им искане е незабавната оставка на министър Кирил Вътев. Протестиращите ще настояват и за сложна проверка на националната земеделска политика.

Според някогашния министър на земеделието и ръководител на Асоциация на аграрни производители в България Венцислав Върбанов, с днешния митинг и искане на оставката на Кирил Вътев, недоволните земеделци дават своята оценка за работата на министъра.
Смятаме, че той не съумя да отбрани нашите ползи - нито тук в България, нито в Европа, а какво остава да приказваме за казуса с Украйна? Не бяхме предпазени от навлизането на украински артикули на българския пазар и от избутването на българските производители от пазарните им позиции. Не беше предпазен и бюджет, с който производителите да бъдат обезщетени от загубите, които търпят поради вноса от Украйна.
По думите на Венцислав Върбанов, министър Вътев е поканил единствено избрани организации на срещата в неделя, макар че организациите, които излизат на митинг през днешния ден, неведнъж и в писмен тип са желали диалог с министъра.

Повече вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР